Με Σερβέτ ή Γκενκ ο Ολυμπιακός

Στο πλαίσιο της κλήρωσης του Παναθηναϊκού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι “ερυθρόλευκοι” έμαθαν τις δύο υποψήφιες αντιπάλους τους για το δικό τους ταξίδι στο Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ των μη πρωταθλητών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου συμμετέχουν οι “πράσινοι”, σε περίπτωση αποκλεισμού οδηγεί στον τρίτο προκριματικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, απ’ όπου θα ξεκινήσει την πορεία του ο Ολυμπιακός. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα είχε ως υποψήφιες αντιπάλους τις ηττημένες ομάδες των δύο ζευγαριών.

Από τη στιγμή όμως που ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε ένα εξ αυτών, αυτόματα το εν λόγω ζευγάρι τίθεται… εκτός υποψηφιότητας για τους Πειραιώτες. Άλλωστε, η UEFA απαγορεύει να κληρωθούν μαζί δύο ομάδες από την ίδια χώρα, σε οποιαδήποτε στιγμή πριν τη δεύτερη νοκ άουτ φάση των διοργανώσεών της. Οι δευτεραθλητές Ελλάδας λοιπόν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ουκρανική Ντνίπρο-1, ενώ ταυτόχρονα η βελγική Γκενκ θα κοντραριστεί με την ελβετική Σερβέτ. Οποία εκ των δύο αποκλειστεί, θα οδηγηθεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League και θα πέσει… αυτόματα πάνω στον Ολυμπιακό. Οι αγώνες για τους “ερυθρόλευκους” είναι προγραμματισμένοι για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Με έναν παρόμοιο τρόπο πάντως, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει από τώρα την ομάδα που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αποκλειστεί από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League και οδηγηθεί στον τρίτο του Europa League.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ