Γκασπερίνι: «Θα εκπροσωπήσουμε την Ιταλία, να τo κάνουμε καλά»

Ο πολύπειρος τεχνικός της Αταλάντα μίλησε για τον σπουδαίο τελικό του Europa League στο Δουβλίνο, που δίνει η ομάδα του απέναντι στη Λεβερκούζεν (22/5, 22:00).

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι:

Για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν: «Είναι μια δυνατή ομάδα, με διαφορετικές λύσεις. Είχαμε την ευκαιρία να τους βλέπουμε συχνά. Γνωρίζουμε τη δύναμή τους, αλλά έχουμε και την ικανότητα να παραμείνουμε στο γήπεδο και να προτείνουμε τις αγωνιστικές μας καταστάσεις. Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα με πολύτιμους παίκτες, με διαφορετικές λύσεις σε κάθε τμήμα. Είναι μια ευέλικτη ομάδα, που αμύνεται πολύ καλά και ξαναρχίζει πολύ καλά. Είναι μια ομάδα που αξίζει τα αποτελέσματα που έχει πετύχει. Πρέπει να παίξουμε ένα προσεκτικό αγώνας θα είναι ένας αγώνας που, όπως όλοι οι τελικοί».

Για το ταξίδι στην Ευρώπη: «Ήταν ένα καλό ταξίδι, κόντρα σε δυνατές και σημαντικές ομάδες. Αύριο θα έχουμε τη σωστή ενέργεια για να προσπαθήσουμε να πάμε καλά. Έχουμε μια πικρή γεύση στο στόμα μας από την απόδοση απέναντι στη Γιουβέντους, αυτό μας έκανε να πιστεύουμε ότι σε ορισμένα ματς υποφέρουμε από πίεση, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μεγαλώνουμε και βελτιωνόμαστε».

Για την προσμονή στον τελικό: «Η μαθηματική πρόκριση για το Champions League μας επέτρεψε να συγκεντρώσουμε τη μέγιστη συγκέντρωση για αυτόν τον τελικό. Η σημερινή μου αίσθηση είναι μια προσμονή. Έχουμε προετοιμάσει ό,τι έπρεπε και τώρα πρέπει να είμαστε καλοί στο να βρούμε η σωστή ηρεμία για να αφήσουμε το γήπεδο να μιλήσει».

Για τους φιλάθλους: «Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας υποστηρίξουν. Πώς αντιμετωπίζουμε την Μπάγερ; Με τη μέγιστη προσοχή για την αξία του αντιπάλου, αλλά γνωρίζοντας ότι στο ταξίδι μας έχουμε ήδη αντιμετωπίσει ομάδες κορυφαίου επιπέδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ