Ντε Λα Φουέντε: «Το παιχνίδι με την Γαλλία θα μπορούσε να είναι ο τελικός του Euro»

Ο προπονητής της "φούρια ρόχα" αναφέρθηκε στον σπουδαίο ημιτελικό του Euro 2024 κόντρα στην Εθνική Γαλλίας (22:00, ΕΡΤ1) και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις δυνατότητες της ομάδας του, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Κιλιάν Εμπαπέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουίς Ντε Λα Φουέντε:

«Είναι μια φανταστική ευκαιρία. Κάναμε πολύ καλά πράγματα για να φτάσουμε εδώ. Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι τελικός EURO. Και οι δύο ομάδες είναι υπέροχες. Όλα θα κριθούν στις μικρές λεπτομέρειες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιστοί στους εαυτούς μας με όλες τις δυνάμεις που μας έχουν φέρει εδώ» τόνισε ο 62χρονος τεχνικός και πρόσθεσε για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας του:

«Είμαστε μια ωραία ομάδα για παρακολουθήσει κανείς, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο σε αυτό το στάδιο είναι να νικάς. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά θέλουμε να παίξουμε και πρακτικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτό που μετράει στο τέλος είναι αποτελέσματα. Το σημαντικό, όπως πάντα, είναι να κερδίσουμε».

Ακολούθως ο Ντε Λα Φουέντε έπλεξε το εγκώμιο της γαλλικής ομάδας: «Αντιμετωπίζουμε φοβερούς αντιπάλους, οι δυνατότητές τους είναι φανταστικές. Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Πάντα μου αρέσει να παρακολουθώ στο ποδόσφαιρο, μια μεγάλη ομάδα όπως η Γαλλία.

Οι παίκτες μας έχουν ανακάμψει καλά μετά τον τελευταίο αγώνα με τη Γερμανία. Υπάρχει ένταση, φυσικά και άγχος. Οι παίκτες μας θα πρέπει να ξεπεράσουν ορισμένες στιγμές και τη σωματική κόπωση. Η Γαλλία είναι μια από τις πιο αθλητικές ομάδες στο τουρνουά, αλλά ξέρουμε πώς θα πρέπει να παίξουμε για να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τις δυνάμεις μας».

Ερωτηθείς για την ήττα της Ισπανίας στον τελικό του UEFA Nations League από τη Γαλλία το 2021, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Είμαστε μια νέα ομάδα. Έχουμε διαφορετικές ιδέες, όχι καλύτερες ή χειρότερες, απλά διαφορετικές. Το στυλ μας είναι διαφορετικό από την προηγούμενη εθνική ομάδα. Θέλαμε να δώσουμε είναι μια μικρή αλλαγή και νομίζω ότι το καταφέραμε».

Για τον Κιλιάν Μπαπέ τόνισε πως «…ποδοσφαιριστές σαν αυτόν είναι απρόβλεπτοι. Ο Κιλιάν Μπαπέ στο 50% είναι όπως κάθε άλλος παίκτης στο 100%. Παίκτες σαν αυτόν, μπορούν να αποφασίσουν ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή.

Είναι μια ιδιοφυΐα: ένας παίκτης σούπερ παγκόσμιας κλάσης», ενώ συμπλήρωσε για τον δικό του μικρό σταρ, Λαμίν Γιαμάλ: «Δεδομένου του πόσο νέος είναι, μαθαίνει τα πάντα τόσο γρήγορα. Μπορεί να μάθει πολύ γρήγορα, αλλά πρέπει να ξέρει ότι όταν οι αντίπαλοι παίκτες τον γνωρίσουν, θα κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα για αυτόν».

Και κατέληξε ο Ντε Λα Φουέντε για τον μεγάλο ημιτελικό της Τρίτης (9/7): «Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά, ό,τι και να συμβεί, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω δει την ανάπτυξη της ομάδας μου και την αφοσίωσή της. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σπουδαίο…».//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ