Υψηλά τα ποσά που δίνει η UEFA στις ομάδες του Euro 2024

H μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα εκκινήσει σε λίγες ημέρες (14/6) και τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα για τις χώρες, που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Θυμίζουμε πως κάθε ομάδα, μόνο για τη συμμετοχή της στο Euro 2024, θα λάβει περίπου 9.5 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια οι χώρες που θα προχωρήσουν στο τουρνουά, πρόκειται να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για κάθε νίκη η UEFA θα δίνει στις ομάδες ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε περίπτωση ισοπαλίας το ποσό αυτό θα μοιραστεί και κάθε ομάδα θα λαμβάνει 500.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, τα ποσά στα νοκ άουτ ανεβαίνουν σημαντικά. Η πρόκριση στους «16» προσφέρει 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Όσες ομάδες βρεθούν στα προημιτελικά θα λάβουν ακόμα 2.5 εκατομμύρια, με τις τέσσερις ομάδες που θα φτάσουν στα ημιτελικά να αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους από 4 εκατομμύρια.

Όσον αφορά για τις δύο ομάδες, που θα βρεθούν στον τελικό του Euro, η νικήτρια χώρα θα κερδίσει ακόμα 8 εκατομμύρια, ενώ η ηττημένη θα λάβει 5 εκατομμύρια ευρώ. Με απλά μαθηματικά, η ομάδα που θα κατακτήσει το EURO 2024 θα βάλει στα ταμεία της σίγουρα 23.5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ποσό τα χρήματα από τις νίκες και τις ισοπαλίες.//ΔΜ

Αναλυτικά τα ποσά που θα δώσει η UEFA στις ομάδες του EURO 2024:

Για την παρουσία στους ομίλους: 9.5 εκατομμύρια ευρώ
Για κάθε νίκη: 1 εκατομμύριο ευρώ
Για κάθε ισοπαλία: 500.000 ευρώ
Για πρόκριση στους «16»: 1.5 εκατομμύριο ευρώ
Για πρόκριση στους «8»: 2.5 εκατομμύρια ευρώ
Για πρόκριση στους «4»: 4 εκατομμύρια ευρώ
Για τον ηττημένο του τελικού: 5 εκατομμύρια ευρώ
Για τον νικητή του EURO 2024: 8 εκατομμύρια ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ