Ντεσάν: «Οι παίκτες μου είναι πρώτα απ’ όλα Γάλλοι πολίτες» (video)

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Δευτέρας (17/6, 22:00, ΕΡΤ1) κόντρα στην Αυστρία και αναφέρθηκε στις πολιτικές θέσεις που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν αναφέρθηκε σε όσα λένε οι ποδοσφαιριστές του ενόψει των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Ο 55χρονος δεν δίστασε να υπερασπιστεί την ομάδα του, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερώτηση για την εποχή που βρισκόταν ο ίδιος σε αυτήν τη θέση, όντας αρχηγός των “τρικολόρ”. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μερικά αγωνιστικά στοιχεία της Αυστρίας, αλλά και το πόσο σημαντική είναι μία νίκη στην πρεμιέρα.

Δείτε όσα δήλωσε:

Διαβάστε όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως οι παίκτες του πήραν θέση για τις επερχόμενες γαλλικές βουλευτικές εκλογές: «Προφανώς, είναι ποδοσφαιριστές, φανταστικοί ποδοσφαιριστές, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι Γάλλοι πολίτες. Και δεν είναι αδιάφοροι για την κατάσταση που περνάει η Γαλλία. Όσον αφορά τη θέση μου και τη θέση της Ομοσπονδίας -αν και δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους του προέδρου- δεν έχουμε να δώσουμε καμία συμβουλή. Μπορούν να έρθουν και είναι ελεύθεροι να πουν αυτό που σκέφτονται με τα δικά τους λόγια και τη δική τους ευαισθησία».

Για τη σημασία που έχει μία νίκη στην πρεμιέρα: «Πιστεύω ότι ο πρώτος αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Δεν είναι καθοριστικός, αλλά είναι πολύ σημαντικός. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινάς με νίκη, γιατί ακόμα και αν υπάρχουν δύο ματς μετά από αυτό, σε βάζει σε καλή θέση. Και αυτός θα είναι ο στόχος μας αύριο, ακόμα και αν η Αυστρία προφανώς έχει την ίδια πίστη πριν από αυτό το ματς. Υπάρχουν και παραδείγματα του αντίθετου, όταν οι μετέπειτα νικητές διοργανώσεων έχασαν τον πρώτο τους αγώνα. Θυμάστε; Δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια. Αλλά παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν η Αργεντινή (σ.σ. στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022) τα κατάφερε, είναι καλύτερο να ξεκινάς με ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την Αυστρία: «Η Αυστρία έχει δύναμη, βάζει μεγάλη ένταση και μεγάλη πίεση. Έχουν πολύ καλούς παίκτες και, επιπλέον, έχουν αυτή την ποιότητα στο ότι μπορούν να παίξουν κάθετα. Τούτου λεχθέντος, είναι η πρώτη μας συνάντηση, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την ανάληψη σαφούς πολιτικής στάσης όταν ήταν αρχηγός της Γαλλίας τη δεκαετία του ’90: «Το έκανα επειδή ήμουν αρχηγός και επιτέθηκαν στους παίκτες και αυτό δεν ήταν αποδεκτό. Αντιπροσωπεύουμε το κοινωνικό μείγμα, την αλληλεγγύη, την ενότητα, τη διαφορετικότητα και ό,τι θέλετε. Αλλά, συγχωρέστε με, είτε είστε εσείς του πολιτικού Τύπου και ό,τι άλλο, είμαι αποσυνδεδεμένος από αυτό τώρα. Δεν πρόκειται να αντιδράσω σε όλα. Αν ο κόσμος έρχεται για μένα, αν εσείς έρχεστε για μένα, θα απαντήσω, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί. Αλλά δεν πρόκειται να απαντήσω σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω, οι οποίοι μπορεί να είναι με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Είμαστε ενωμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε έτσι και για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν μπορούν επίσης να είναι μέρος αυτής της ένωσης και να μοιραστούν αυτά τα συναισθήματα».//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ