Η τελευταία παράσταση του “μαέστρου” Τόνι Κρόος

Ήταν γνωστό πως το EURO 2024 θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα της καριέρας του σπουδαίου Γερμανού, και το τέλος έφτασε με την επώδυνη ήττα από τους Ισπανούς.

Η Γερμανία ηττήθηκε στα προημιτελικά του EURO 2024 από την Ισπανία, σε ένα παιχνίδι που δεν αποτελεί μόνο το φινάλε της πορείας της στο τουρνουά, αλλά και ένα τέλος εποχής για το ποδόσφαιρό της.

Ο Τόνι Κρόος είχε ενημερώσει εδώ και καιρό πως το τρέχον καλοκαίρι θα έλεγε “αντίο” στο άθλημα, και πως η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελούσε την τελευταία της καριέρας του.

Ο 34χρονος ήταν πραγματικά εξαιρετικός σε ολόκληρο το τουρνουά, καθοριστικός και για την πολύ θετική εικόνα που έδειξε όλη η ομάδα του.

Το κύκνειο άσμα του έμελλε να έρθει στη συγκλονιστική μάχη απέναντι τους Ισπανούς, με ένα γκολ σαν… buzzer-beater από τον Μερίνο να καθορίζει τη μοίρα του αγώνα.

Μπορεί η τροπαιοθήκη του Κρόος να είναι ασφυκτικά γεμάτη, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, πέντε Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν κατάφερε να γευθεί τη χαρά της κατάκτησης ενός EURO.

Η παρουσία του απέδειξε το πόσο το ήθελε, αλλά δε θα έχει άλλη ευκαιρία, καθώς αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε μια αρκετά παραγωγική ηλικία και παρ’ ότι ήταν αδιαμφισβήτητα ικανός να συνεχίσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Η τελευταία παράσταση του “μαέστρου” Τόνι Κρόος

Παρ’ όλα αυτά, επέλεξε να σταματήσει με τους όρους που εκείνος επιθυμούσε και η κληρονομιά του θα μείνει ανεξίτηλη για πολλά ακόμη χρόνια.//ΑΦ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ