Γιατί ο Μπεν Γουάιτ δεν πάει Γερμανία

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν συμπεριέλαβε τον αμυντικό της Άρσεναλ στην 33μελή προεπιλογή της εθνικής Αγγλίας για το Euro 2024.

Ο Μπεν Γουάιτ έμεινε εκτός “τριών λιονταριών”, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να καλεί 33 παίκτες για το επερχόμενο Euro 2024. Η ομάδα θα μειωθεί σε 26 παίκτες εν όψει της διοργάνωσης, ενώ οι τελικές επιλογές θα κλειδώσουν μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Τον Μάρτιο του 2024, ο άσος της Άρσεναλ έκανε τον εαυτό του μη διαθέσιμο για επιλογή στην ομάδα της Αγγλίας για τα διεθνή φιλικά της παιχνίδια, αφού ο αθλητικός διευθυντής των “κανονιέρηδων”, Έντου, ενημέρωσε τον Σάουθγκεϊτ να μην συμπεριλάβει τον αμυντικό. Η απόφαση του 26χρονου, εκείνη την εποχή, προκάλεσε πολλές επικρίσεις από όλες τις πλευρές.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Γουάιτ από την ομάδα, το αφεντικό της Αγγλίας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όχι. Απ’ όσο γνωρίζω δεν είναι στη διάθεσή μας».

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ θα δώσουν δύο φιλικούς αγώνες με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Ισλανδία στις 3 και 7 Ιουνίου αντίστοιχα. Το αν ο Γουάιτ θα επιστρέψει στην ομάδα της Αγγλίας μετά την αποχώρηση του νυν προπονητή μένει να φανεί.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ