Φαν Ντάικ: «Μπορούμε να δυσκολέψουμε την Γαλλία»

Ο 4ος όμιλος του Euro 2024, που αρχίζει την Παρασκευή (14/6) στα γήπεδα της Γερμανίας, φαντάζει ως ο πιο εύκολος για προβλέψεις, δεδομένου ότι η Γαλλία και η Ολλανδία, αναμένεται να πάρουν τις πρώτες δύο θέσεις και την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Υπό… φυσιολογικές συνθήκες, οι “τρικολόρ” και οι “οράνιε” δεν θα συναντήσουν σοβαρά προβλήματα από την Αυστρία και την Πολωνία, που συμπληρώνουν τον όμιλο, την ώρα που ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, εκτιμά ότι η Ολλανδία μπορεί να… βάλει δύσκολα στους Γάλλους.

«Η Γαλλία είναι πάντα σκληρή. Εχουν προφανώς την ατομική ιδιότητα να σε τιμωρούν αμέσως εάν κάνεις ένα και μόνο λάθος», σχολίασε ο 32χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, μιλώντας στο κανάλι της UEFA και πρόσθεσε: «Ξέρουμε όμως επίσης ότι εάν είμαστε 100% έτοιμοι και αμυνόμαστε και επιτιθέμεθα καλά ως ομάδα, μπορούμε να δυσκολέψουμε και την Γαλλία. Και όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά κατά την διάρκεια μιας μεγάλης διοργάνωσης.Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις, αφού προετοιμάζεσαι γι’ αυτό. Ξέρεις λίγο τι να περιμένεις. Ο τρόπος που παίζουν οι αντίπαλοι, τι τους αρέσει, σε τι είναι καλοί και σε τι δεν είναι τόσο καλοί. Ωστόσο, αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για την Γαλλία ή τον Μπαπέ. Στο τέλος, έχει σημασία να αμυνόμαστε μαζί, ως ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ