Μπράβο – Γκερέρο: Οι δυο γηραιότεροι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην ιστορία του Copa America

Το δεύτερο παιχνίδι της κορυφαίας διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίστηκε από μια ιστορική στιγμή, καθώς βρέθηκαν αντίπαλοι οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες που έχουν συμμετάσχει ποτέ.

Περού και Χιλή έμειναν ισόπαλες χωρίς γκολ στην πρεμιέρα τους στο Κόπα Αμέρικα, σε μια αναμέτρηση που θύμισε χαρακτηριστικό λατινοαμερικάνικο ντέρμπι.

Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο παιχνίδι χάρισε μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, η οποία γράφτηκε στο 71ο λεπτό, όταν και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πάολο Γκερέρο. Ο Περουβιανός στράικερ, στο 6ο Κόπα Αμέρικα της πλούσιας καριέρας του, αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική του Ομάδα, με την οποία μετρά 119 εμφανίσεις και 39 γκολ.

Στόχος του ήταν, στο διάστημα που αγωνίστηκε, να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος έμελλε να είναι ο Κλαούντιο Μπράβο. Η μοίρα, λοιπόν, έφερε τους δύο αυτούς παίκτες αντιμέτωπους σε μια πολύ ξεχωριστή συγκυρία.

Συγκεκριμένα, είδαμε να τίθενται αντιμέτωποι οι δύο γηραιότεροι ποδοσφαιριστές στα 108 χρόνια ιστορίας του Copa America. Ο 40χρονος Γκερέρο (40 ετών και 172 ημερών) και ο 41χρονος “θρύλος” της Χιλής Μπράβο, με τις 148 συμμετοχές και τις δύο κατακτήσεις της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.//ΑΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ