Έσπασε κάθε ρεκόρ το γυναικείο Euro

 

Πάνω από 17 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, όπου οι “λιονταρίνες” επιβλήθηκαν με 2-1 επί των “πάντσερ” και κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Αγγλία επικράτησε στον τελικό απέναντι στη Γερμανία με σκορ 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.), σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν 17.4 εκατομμύρια τηλεθεατές, 6 εκατομμύρια περισσότεροι από το προηγούμενο ρεκόρ των 11.4 εκατομμυρίων.

Οι γυναίκες πήραν μία “άτυπη” ρεβάνς υπέρ του αντρικού τμήματος της Αγγλίας για το χαμένο τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία (3-2 στα πέναλτι, 1-1 κ.δ.), που διοργανώθηκε πάλι στο “Νησί” και το Γουέμπλεϊ.

Μάλιστα, διαδικτυακά συνδέθηκαν 6 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως κατά τη διάρκεια του αγώνα σχεδόν το 1/3 του Ηνωμένου Βασιλείου συντονίστηκε για να παρακολουθήσει τον τελικό.

Όσο για την προσέλευση του κόσμου στο ιστορικό Γουέμπλεϊ, ο αριθμός ήταν 87.192 άτομα, σημειώνοντας το υψηλότερο νούμερο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρική διοργάνωση.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ