Συγχαρητήρια έδωσε η FIFA στην ΕΠΟ για τα οικονομικά της

 

Επιστολή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δίνοντας συγχαρητήρια για τη διαχείριση των οικονομικών της. 

Το “καπέλο” στην ΕΠΟ έβγαλε η FIFA μέσω επιστολής, στην οποία απένειμε τα εύσημα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μας για την οικονομική της διαχείριση και την πολιτική που ακολουθεί.

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε αυτή την κίνηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην οποία παρέθεσε και την επιστολή της FIFA.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Τα εύσημα αποδίδει η FIFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την οικονομική της διαχείριση. Αυτό προέκυψε από τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το Τμήμα Ομοσπονδιών Μελών της FIFΑ.

Σε επιστολή που απέστειλε η επικεφαλής του Προγράμματος Οικονομικής Διακυβέρνησης Meryem Atouk, συγχαίρει την ΕΠΟ για την οικονομική της διακυβέρνηση και ενθαρρύνει για τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου της FIFA και η επιβράβευση της Ομοσπονδίας αποτελούν τη σημαντικότερη δικαίωση της διοίκησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Ταυτόχρονα αποτελούν και απάντηση στις αβάσιμες κατηγορίες που κατά καιρούς εκτοξεύονται κατά της ΕΠΟ για την οικονομική της διαχείριση.

Σημειώνεται ότι στους αμέσως προηγούμενους ελέγχους των ίδιων ελεγκτών, το 2020 είχαν προκύψει 28 παρατηρήσεις και ισχυρές συστάσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της οικονομικής διακυβέρνησης, το 2021 μόλις μία παρατήρηση, ενώ το 2022 δεν υπήρξε κανένα εύρημα.

Ακολουθεί η μετάφραση και η πρωτότυπη επιστολή της Meryem Atouk:

«Η διοίκηση της FIFΑ θέλει να σας συγχαρεί για τα καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Ελέγχου καθώς ουδέν εύρημα βρέθηκε από τους ελεγκτές. Πραγματικά εκτιμούμε την προσπάθειά σας και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να υιοθετείτε ορθές πρακτικές.

FIFA administration would like to congratulate you for the good results during the last Central Review as no finding was raised by the auditors. We really appreciate your effort and encourage you to continue adopting good practices».//ΓΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ