ΕΠΟ: «Δεν ξεκινάει κανένας αγώνας χωρίς απινιδωτή»

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια της σημερινής (30/1) συνεδρίασης της, αποφάσισε πως δε θα διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε γήπεδα χωρίς απινιδωτή.

Μετά τους πολλούς αιφνίδιους θανάτους αθλητών σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως αφού οι Δήμοι, που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας των γηπέδων τους, δεν ασκούν τα νόμιμα καθήκοντα τους, δε θα γίνονται παιχνίδι σε στάδια χωρίς απινιδωτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ