ΕΠΟ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των κληρώσεων ανόδου από και προς τη Γ’ Εθνική

 

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως την Τετάρτη (5/4) θα διεξαχθούν οι κληρώσεις προβιβασμού από και προς την τρίτη τη τάξει κατηγορία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη κλήρωση θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές των πέντε ομίλων της Γ’ Εθνικής για τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στη Super League 2. Στη δεύτερη θα βρεθούν οι 53+3 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα 24 εισιτήρια για τη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κληρώσεις για τα play off προβιβασμού από την Γ’ Εθνική Κατηγορία στην Super League 2 και από τα πρωταθλήματα των Ε.Π.Σ. στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, θα διενεργηθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο “Athens Marriott, Αίθουσα Aegean” (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα 175 64).

Στο ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού για την άνοδο στη Super League 2 θα συμμετάσχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των πέντε (5) ομίλων της Γ’ Eθνικής. Οι πέντε (5) ομάδες θα αγωνιστούν κατόπιν της κλήρωσης σε αγώνες μεταξύ τους (2 γύροι/συνολικά δέκα (10) αγωνιστικές). Από την τελική βαθμολογία που θα προκύψει θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία οι τέσσερις (4) πρώτες κατά βαθμολογική σειρά ομάδες.

Στο ειδικό πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες. Θα συγκροτηθούν 8 όμιλοι των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

Το πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό). Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Τις κληρώσεις θα πραγματοποίησουν οι προπονητές κ. Νίκος Κούστας και κ. Σωτήρης Τζουμερκιώτης και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Οι κληρώσεις θα μεταδοθούν σε Live Streaming από το site της Ε.Π.Ο.».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ