Ο Πικέ εμπλέκεται σε σκάνδαλο μεταφοράς του Super Cup στην Σαουδική Αραβία

Ο Ισπανός πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει μπλέξει σε σκάνδαλο παράνομων πληρωμών για να φιλοξενηθεί το Super Cup στη Μέση Ανατολή.

Ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε επίσημη έρευνα για φερόμενη συμμετοχή του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, σε παράνομες πληρωμές, για τη μεταφορά του Super Cup της Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία.

Η δικαστής Ντέλια Ροντρίγο κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ενδείξεις για αδικήματα στη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας Kosmos του Πικέ και της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Όπως έγινε γνωστό απ’ το δικαστήριο, τα εν λόγω έγγραφα αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος της RFEF Λουίς Ρουμπιάλες, η σαουδαραβική κρατική εταιρεία Sela Sport και ο Πικέ υπέγραψαν συμφωνία το 2019 σύμφωνα με την οποία η εταιρεία του παλιού στόπερ της «Μπάρτσα» θα λάμβανε 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος ως «μπόνους επιτυχίας» για τους αγώνες που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στη Σαουδική Αραβία.

«Τα γεγονότα που διερευνώνται στην παρούσα διαδικασία, προέρχονται από πιθανές παρανομίες με ποινικές συνέπειες σε συμβάσεις ή συμφωνίες», ανέφερε η Ροντρίγο.//ΓΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ