Φαριόλι τριετίας στον Άγιαξ

Στα 35 του χρόνια ο Ιταλός τεχνικός, μετά από μία εξαιρετική σεζόν στη γαλλική Νις, υπέγραψε κλειστό τριετές συμβόλαιο με την ολλανδική ομάδα και διαδέχεται τον Τζον Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος είχε αναλάβει ως προσωρινός από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Άμστερνταμ και μαζί με όλο το επιτελείο θα αφοσιωθούμε με όλη μας την καρδιά για να κάνουμε κάτι καλό στην ομάδα. Στόχος μας είναι να επανασυνδεθούμε με το DNA του συλλόγου, με στόχο να φέρουμε ενέργεια και έναν νέο θετικό τρόπο εργασίας. Γνωρίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά ήδη αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν. Δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο και θα φέρουμε τον Άγιαξ εκεί που ανήκει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός προπονητής στη διάρκεια της παρουσίασής του από το κλαμπ.

Μετά τις Καραγκιουμρούκ, Αλάνιασπορ και Νις, ο Άγιαξ αποτελεί την 4η προπονητική εμπειρία του Φαριόλι εκτός Ιταλίας. Να επισημανθεί ότι ο νέος προπονητής του Άγιαξ δεν έχει δουλέψει ποτέ σε ομάδα της πατρίδας του, έχοντας διατελέσει μόνο προπονητής τερματοφυλάκων στη Σασουόλο, την Μπενεβέντο, τη Λουκτσέζε και τη Φορτούνα Γιουβέντους.//Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ