Διακοπή στο Βέλγιο – Σουηδία λόγω πυροβολισμών στις Βρυξέλλες | Δύο νεκροί φίλαθλοι της Σουηδίας

 

Πανδαιμόνιο στο στάδιο «King Baudouin» όπου διεξάγεται το παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro, μετά από πυρά στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου δολοφονήθηκαν δύο άντρες με φανέλα της Εθνικής Σουηδίας, όπως αναφέρει το βελγικό Μέσο «Het Laatste Nieuws».

To παιχνίδι μεταξύ Βελγίου – Σουηδίας δεν ξεκίνησε για το δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-1, λόγω έντονης ανησυχίας για το συμβάν στο κέντρο των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, οι βελγικές αρχές αύξησαν τον συναγερμό τρομοκρατίας στο υψηλότερο επίπεδο στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό δύο Σουηδών. Γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρου να υποστηρίξει ότι αυτές οι δολοφονικές ενέργειες έχουν σύνδεση με την «τρομοκρατία».

Μετά την απόφαση της αντιτρομοκρατικής για αύξηση του συναγερμού ετοιμότητας για την χώρα, οι Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να βγάλουν με ασφάλεια χιλιάδες φιλάθλους που που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο πυροβολισμός συνδέετε με τη διεθνή αναταραχή για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. «Ένας φρικτός πυροβολισμός στις Βρυξέλλες και ο δράστης εντοπίζεται ενεργά», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ανελιές Βερλίντεν, προσθέτοντας ότι συμμετείχε στις κυβερνητικές συνομιλίες στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων.

Δημοσιεύματα ΜΜΕ μετέδωσαν ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν έναν άνδρα να πυροβολεί πολλές φορές κοντά σε σταθμό χρησιμοποιώντας μεγάλο όπλο. Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους, είπε ότι τα δύο θύματα ήταν Σουηδοί.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ» στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη. Ταυτόχρονα, η βελγική πρωτεύουσα υπήρξε σκηνικό αυξημένης βίας που συνδέεται με την αυξανόμενη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ