Δεύτερη πρόταση για τις μετοχές της Έβερτον

Η Εβερτον είναι ξανά στη διαδικασία πώλησης των μετοχών της, καθώς η συμφωνία εξαγοράς της από τους 777 Partners «ναυάγησε», αφού η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Φαρχάντ Μοσίρι μέχρι την καταληκτική προθεσμία της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το επενδυτικό ταμείο με έδρα το Μαϊάμι δήλωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τον Βρετανο-Ιρανό δισεκατομμυριούχο Μοσίρι για την απόκτηση του 94,1% στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά τελικά η συμφωνία ακυρώθηκε.

Τώρα, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, προσφορά ύψους 400 εκατ. λιρών για την πλήρη εξαγορά της Εβερτον κατέθεσε όμιλος με επικεφαλής τον επιχειρηματία Βάτσε Μανουκιάν.

Ανιψιός ενός Αρμένιου μεγιστάνα της ψυχαγωγίας και των ακινήτων, ο Μανουκιάν είναι συνεργάτης στην παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας IMS Digital Ventures και η ομάδα προσφοράς του περιλαμβάνει επενδυτές από τον Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «THE TIMES» ο Μοσίρι έχει στα χέρια του και μια δεύτερη πρόταση για τις μετοχές του από την επενδυτική εταιρία του Λονδίνου «Vici Private Finance», η οποία σκοπεύει να προσφέρει περισσότερα χρήματα από τον Μανουκιάν για να γίνει το νέο αφεντικό στο «Γκούντισον Παρκ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ