Ρομπέρτο: «Το αξίζει ο Ολυμπιακός, θέλω να το σηκώσει»

Ο παλαίμαχος Ισπανός τερματοφύλακας των Πειραιωτών μίλησε στη "Marca" για τον τελικό του Conference League και τόνισε πως ο σύλλογος, αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας αξίζουν αυτό το τρόπαιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρομπέρτο στις δηλώσεις του στο ισπανικό Μέσο:

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: «H προσφορά του Ολυμπιακού ήρθε μέσω του Μίτσελ που ήταν εκεί. Ενδιαφέρθηκε για μένα και ξεκίνησα μια περιπέτεια, λίγο με κλειστά μάτια, που αργότερα έγινε η πιο λαμπρή περίοδος της καριέρας μου. Ο Ολυμπιακός, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League, σημαίνει να βιώνεις την αίσθηση ότι είσαι στην κορυφή. Νιώθεις ότι ό,τι κάνεις, κάνεις καλά και νιώθεις την αναγνώριση όλων των ανθρώπων που σε ακολουθούν και αυτό σου δίνει την ευκαιρία και σου δίνει πολύ σημαντική ασφάλεια να αντιμετωπίσεις έναν αγώνα τόσο απαιτητικό όσο το Champions League, όπου έζησα μια από τις πιο ιδιαίτερες βραδιές ολόκληρης της καριέρας μου και κοιτάζοντας πίσω, ξέρω πώς να αναγνωρίσω τέλεια μέσα μου πώς ένιωσα εκείνη τη στιγμή».

Για την αποχώρησή του: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα βήμα που ήταν πολύ δύσκολο να κάνω, γιατί ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή ήταν το σπίτι μου και το λέω με πεποίθηση και με μεγάλο ενθουσιασμό επίσης».

Για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι: «Λοιπόν, καταρχάς, θεωρώ απόλυτη επιτυχία τη δημιουργία αυτής της διοργάνωση. Δίνει την ευκαιρία σε ομάδες που ίσως στα πρωταθλήματά τους δεν έχουν πρόσβαση να παίξουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να πάνε τόσο μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να φτάσουν σε τελικό, σε ευρωπαϊκό τελικό. Περίπτωση που συμβαίνει, για παράδειγμα, με τον Ολυμπιακό ή τη Φιορεντίνα, που είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν τον τελικό. Θα ήθελα πολύ να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Τελικά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι εκεί στην Αθήνα και θα ήθελα πολύ να κερδίσουν γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το αξίζουν. Νομίζω ότι ο σύλλογος το αξίζει. Θα λυπόμουν για τη Φιορεντίνα δύο συνεχόμενους τελικούς χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά…. Αλλά η ευθυμία μου θα ήταν νίκη για τον Ολυμπιακό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ