Χατζηδιάκος: «Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να βγούμε πρώτοι»

Ο 26χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της Nova μετά την ισοπαλία (0:0) στο φιλικό με τη Λιθουανία, αναφέρθηκε στον στόχο της Ελλάδας για τον προκριματικό όμιλο του Euro 2024, αλλά και στη δική του απόδοση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελής Χατζηδιάκος:

Για τον στόχο της Ελλάδας στον προκριματικό όμιλο του Euro 2024: «Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να βγούμε πρώτοι. Κοιτάζοντας παιχνίδι με το παιχνίδι, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι για τη 2η θέση είμαστε η Ολλανδία, η Ιρλανδία κι η Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έρχονται σημαντικά παιχνίδια με πιο δυνατές ομάδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για το αν θα δώσει πληροφορίες για την εθνική Ολλανδίας: «Όταν νικήσαμε το Γιβραλτάρ και έχασε η Ολλανδία, πήρα πολλά μηνύματα από φίλους και ανθρώπους της εθνικής Ολλανδίας, ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν είναι σε καλή φάση. Γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού τους, παίζουν αρκετοί φίλοι και παλιοί συμπαίκτες μου στην εθνική Ολλανδίας, γνωρίζω τα χαρακτηριστικά, τον τρόπο παιχνιδιού, τη νοοτροπία. Θα προσπαθήσω να δώσω πληροφορίες σε συμπαίκτες και προπονητή».

Για την καλή εικόνα αλλά και την ισοπαλία με τη Λιθουανία: «Θα νιώθαμε καλύτερα αν παίρναμε τη νίκη, αν βάζαμε γκολ. Όπως και κόντρα στο Γιβραλτάρ, αν σε αυτά τα παιχνίδια νικήσεις 5-0 ή 6-0, θα δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο, στον εαυτό σου, σε όλους ότι γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, το αρνητικό ότι δεν βάλαμε γκολ δυστυχώς».

Για το ταίριασμά του με τους Ντίνο Μαυροπάνο και Οδυσσέα Βλαχοδήμο: «Έχουμε ενωθεί. Ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι πιο ψηλός και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, εγώ πιο πολύ διαβάζω φάσεις και είμαι καλός στο χαμηλό παιχνίδι. Ο Βλαχοδήμος έχει την εμπειρία, μας νιώθει, μας μιλάει, μας βοηθάει με τις επεμβάσεις. Είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον, προσπαθούμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αν το κρατήσουμε, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την απόδοσή του: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα ως αμυντικός να είμαι αλάνθαστος. Ένα μικρό λαθάκι σε μια αντεπίθεση, αν φύγει ένας επιθετικός… Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος για 99 λεπτά, να παίρνω καλές θέσεις, να έχω καλές μεταβιβάσεις, να κλείνω χώρους, να ανεβαίνω και να βελτιώνω το παιχνίδι μου για 99 λεπτά».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ