Χατζηδιάκος: «Με τον Πογιέτ ψάχνουμε περισσότερο το γκολ στο παιχνίδι μας» (audio)

Ο διεθνής στόπερ αναφέρθηκε στη νοοτροπία του νέου τεχνικού της Ελλάδας και παράλληλα μίλησε για το προσεχές παιχνίδι με την Κύπρο στο Nations League (9/6).

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του παιχνιδιού της Ελλάδας με την Κύπρο για το Nations League. ο Παντελής Χατζηδιάκος ανέφερε αρχικά: «Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε σαν ομάδα».

Αναλυτικά όσα είπε εν συνεχεία:

Για το απαιτητικό πρόγραμμα: «Δεν είναι πρόβλημα. Ενώ το έχω συνηθίσει. Έχω παίξει 50 παιχνίδια φέτος, έχω συνηθίσει αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι. Αυτά τα 4 παιχνίδια σε 10 μέρες ζητούν πολλά από σένα , αλλά είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Για τον κόσμο: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι. Το γήπεδο ακούσαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο. Είναι πάνω μας να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε».

Για το τι έχει αλλάξει με τον Πογιέτ: «Ο Πογιέτ προσπαθεί να μας δώσει το winning mentality. Αυτό έχει αλλάξει περισσότερο. Με τον Φαν’τ Σιπ παίζαμε περισσότερο με κατοχή, τώρα παίζουμε για να βάλουμε γκολ και όχι να κρατήσουμε την μπάλα».

Για την Κύπρο: «Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Γνωρίζω και κάποιους παίκτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό παιχνίδι».

Για τις νίκες με ένα γκολ: «Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι χωριστά. Αν χρειαστεί να κερδίσουμε 1-0 θα κερδίσουμε. Πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια, μα βάλουμε 2, 3, 4 γκολ. Αν μπορώ να υπογράψω να κερδίζουμε 1-0, θα υπογράψω τώρα. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να κερδίζουμε με 2-0 και 3-0».

Για το αν η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω: «Το προσπαθούμε, το δουλεύουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν θεωρούμε την Κύπρο μικρότερη ομάδα από το Κόσοβο. Μπαίνουμε συγκεντρωμένοι. Μπαίνουμε στο παιχνίδι για να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο και δίνουμε το 110 % για να κερδίσουμε».

Για το μηδέν στην άμυνα: «Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα. Συνήθως οι ομάδες με λιγότερα γκολ είναι εκείνες που κερδίζουν. Η άμυνα δεν αφορά τους 4 αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η άμυνα είναι η ομάδα συνολικά. Μέχρι και ο Γιακουμάκης που παίρνει κίτρινη κάρτα στην γραμμή του κέντρου. Είναι πολλοί σημαντικό για μας να κρατάμε το 0»

Για το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών το απαιτητικό πρόγραμμα της χρονιάς: «Όχι. Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε συνηθίζει να παίζουμε 4 ματς σε 10 ημέρες. Ξέρουμε το σώμα μας. Ξέρουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% εκεί».

Ακούστε τις δηλώσεις του Χατζηδιάκου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ