Χαμός στην Εκτελεστική της ΕΠΟ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών από την ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ, στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να σταματήσει το πρωτάθλημα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση μέσω του αντιπροέδρου της Μάκη Γκαγκάτση, δεν είχε καμία γνώση ή σχέση με την απόφαση υποστήριξε η ΕΠΟ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ορισμός από την ΚΕΔ του Τάσου Σιδηρόπουλου στο αθηναίικό ντέρμπι της Κυριακής. Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να σταματήσει το πρωτάθλημα, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης δήλωσε πως είναι υπέρ των ξένων διαιτητών ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος και η ΕΠΟ διαχώρισαν την θέση τους από τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ. για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση.
Πρόκειται αποκλειστικά για απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) η οποία με βάση το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, άρα έχει και τη σχετική ευθύνη για τον συγκεκριμένο ορισμό.

Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Εμείς σαν ΠΑΟΚ και ο κύριος Σαββίδης έχουμε γνωστοποιήσει ότι είμαστε υπέρ των ξένων διαιτητών σε όλα τα ντέρμπι, εφόσον έχουμε συμφωνήσει να μπαίνουν ξένοι, είναι ακατανόητο. Η μία ή η άλλη πλευρά μπορεί την Κυριακή το βράδυ να ασχολείται με τη διαιτησία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ