Αποχή… επ αόριστον για τους διαιτητές στην Κύπρο

 

Ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο της μητέρας του διαιτητή Μενέλαου Αντωνίου προκάλεσε τις άμεσες κινητοποιήσεις των ρέφερι, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστή την αποχή τους μέχρι νεωτέρας.

Άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μετά τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο της μητέρας του διαιτητή Μενέλαου Αντωνίου, οι Κύπριοι ρέφερι ανακοίνωσαν την επ’ αόριστον αποχή τους από τα καθήκοντά τους. Η ομοσπονδία της χώρας, γνωστοποίησε πως ο αγώνας μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας, που ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 18/9 αναβάλλεται, ενώ τόνισε πως συμπαραστέκεται στους διαιτητές, ανακοινώνοντας μέτρα για τη διευθέτηση της κατάστασης.

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναφέρει:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει πως αναβάλλεται ο σημερινός αγώνας για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος , περιόδου 2023/2024, μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας, μετά από απόφαση των διαιτητών Κατηγορίας Elite να απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα μέχρι νεωτέρας.

Η ΚΟΠ παρέλαβε επιστολή από τους διαιτητές, οι οποίοι αναφέρουν πως οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση, λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που δέχονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και επειδή καμία υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η ΚΟΠ εκφράζει για ακόμη μια φορά την φορά την έντονη ανησυχία της για τις επαναλαμβανόμενες κακόβουλες ενέργειες και τη δημιουργία τρομοκρατίας σε βάρος της διαιτησίας μας.

Η συμπαράστασή μας προς τους ίδιους τους διαιτητές και τις οικογένειες τους είναι δεδομένη, ευελπιστώντας ότι μέσα από τις έρευνες της Αστυνομίας θα οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ΚΟΠ ενημερώνει, επίσης, ότι προχωρεί άμεσα σε διευθέτηση συνάντησης με τους διαιτητές, αλλά και με αρμόδιες αρχές του Κράτους, για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των διαιτητών, με στόχο να επιστρέψουν άμεσα στα γήπεδα και τις υποχρεώσεις τους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ