Αλλαγή εμβλημάτων μόνο με τη συγκατάθεση οπαδών

 

Η FA ανακοίνωσε νέους κανονισμούς που αφορούν τις ομάδες και τις ενδεχόμενες αλλαγές που μπορεί να γίνουν, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των φίλων της εκάστοτε ομάδας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστούς τους νέους κανόνες που θα τεθούν σε εφαρμογή για την προστασία της «κληρονομιάς των ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Αγγλία»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η FA έχει εισαγάγει νέους κανόνες για να βοηθήσει στην προστασία της κληρονομιάς των ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Αγγλία, οι οποίοι θα εφαρμοστούν στην Premier League, την EFL, τη National League, τη Super League και τη Championship γυναικών. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, εάν ένας σύλλογος επιθυμεί να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στο έμβλημα του συλλόγου ή να αλλάξει τα χρώματα της εντός έδρας φανέλας, πρέπει να ξεκινήσει μια πλήρη και σε βάθος διαδικασία διαβούλευσης με τους φιλάθλους. Ένας σύλλογος πρέπει επίσης να μπορεί να αποδείξει ότι η πλειοψηφία των οπαδών του είναι υπέρ οποιωνδήποτε προτεινόμενων αλλαγών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένας σύλλογος παραβιάζει τους κανονισμούς, η FA μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως να δώσει εντολή σε έναν σύλλογο να επιστρέψει στο προηγούμενο συνδυασμό χρωμάτων του εμβλήματος ή της φανέλας. Στόχος των νέων κανόνων είναι να τεθούν οι οπαδοί στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για αυτά τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κληρονομιά των συλλόγων»


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ