“Πάρτι” με τεσσάρα πρόκρισης στη Βεστφαλία

Μία θέση στα ημιτελικά του Champions League έκλεισε η Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε με 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ», τσεκάροντας το εισιτήριο της πρόκρισης με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το ζευγάρι των προημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσα στην Μπορούσια Ντορτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρά την ήττα της στην Ισπανία με 2-1, το γκολ που είχε πετύχει η γερμανική ομάδα προς το τέλος του πρώτου αγώνα, αποδείχθηκε άκρως σημαντικό.

Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς βρέθηκαν με σκορ πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο της ρεβάνς. Με τα γκολ των Μπραντ (34’) και Μάατσεν (39’), η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο ματς.

Η αρχή έγινε με αυτογκόλ του Χούμελς στο 49’, ενώ ο Κορέα στο 64’ πέτυχε το 2-2 για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρέθηκε ξανά με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια της. Ωστόσο, οι Φίλκρουγκ (71’) και Σάμπιτζερ (74’) βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και διαμόρφωσαν το τελικό 4-2, που έστειλε τους Βεστφαλούς στα ημιτελικά.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Σάμπιτζερ, Τζαν, Σάντσο (87′ Εζτζάν) Μπραντ, Αντεγέμι (66′ Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο, Μολίνα (46′ Μπάριος), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (84′ Σαούλ), Αθπιλικουέτα (46′ Ρικέλμε), Μοράτα (46′ Κορέα), Γκριεζμάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ