Πίρλο: «Το να προπονήσω την Σαμπντόρια είναι σαν να προπονώ στην Serie A»

 

Ο Ιταλός τεχνικός. μίλησε αμέσως μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “μπουτσερκιάτι”, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που του δίνει ο σύλλογος, ενώ τόνισε πως μεγάλωσε με αυτή τη φανέλα.

Ο Αντρέα Πίρλο είναι και επίσημα προπονητής της Σαμπντόρια, η οποία όμως πλέον αγωνίζεται στη Serie B. Αμέσως μετά την παρουσίασή του, μίλησε για την ευκαιρία που του δίνεται ενώ χαρακτήρισε τον σύλλογο ως «μεγάλο», τονίζοντας πως νιώθει σαν να προπονεί στη Serie A.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Το να προπονήσω την Σαμπντόρια είναι σαν να προπονώ στην Serie A, επέλεξα ένα μεγάλο σχέδιο και έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μένα και για όλους επειδή έσωσαν μία ομάδα-σύμβολο την Ιταλία.

Μεγάλωσα με τους μύθους των Μαντσίνι και Βιάλι, μεγάλωσα με αυτή τη φανέλα και παρότι δεν είμαι οπαδός της, είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να αρχίσω»

«Το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής της Γιουβέντους ήταν απέναντι στην Σαμπντόρια του Ρανιέρι. Πέρασαν αρκετά χρόνια, έχω αποκτήσει κάποιες θετικές εμπειρίες και πέτυχα κάποιους στόχους. Η Τουρκία με βοήθησε πάρα πολύ, πήγα σε μία μικρή ομάδα για να ωριμάσω και να μάθω.

Εκεί δεν είχαμε μεγάλες προϋποθέσεις για να κάνουμε κάτι, όμως πετύχαμε μεγάλα πράγματα και τους κοντράραμε όλους. Εμένα με βοήθησε ως προπονητή. Τώρα είμαι περισσότερο έμπειρος και έχω επίγνωση των λαθών που έκανα στο παρελθόν».

Όσον αφορά δε στις δυσκολίες που αναμένει να αντιμετωπίσει στην Serie A, είπε: «Ο στόχος είναι να δουλέψουμε για να έχουμε μία μεγάλη σεζόν. Η Serie B είναι διαφορετική από τις άλλες διοργανώσεις, όμως είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα, ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο γίνεται γρηγορότερα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι σκοπεύουμε τον απευθείας προβιβασμό αλλά χρειάζεται να ξέρουμε να ονειρευόμαστε».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ