Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Βλαχοδήμος!

 

Ένα παιχνίδι χωρίζει τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα από το να ‘κατοχυρωθεί” ως ο… κορυφαίος τερματοφύλακας αυτού του αιώνα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “A Bola” αυτό θα το καταφέρει εάν σε ένα από τα τρία επόμενα παιχνίδια που απομένουν στη Μπενφίκα έως την ολοκλήρωση της σεζόν κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Οι “αετοί” αυτή τη σεζόν έχουν δεχτεί μόλις 17 γκολ σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας την καλύτερη άμυνα, μπροστά την Πόρτο (19) και τη Μπράγκα (26).

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σε 20 από τα 31 αυτά παιχνίδια πρωταθλήματος (και συνολικά 27 σε όλες τις διοργανώσεις) δεν δέχθηκε γκολ. Αυτόν τον αιώνα μόνο σε δύο περιπτώσεις ένας τερματοφύλακας πέτυχε παρόμοιο ρεκόρ στην πορτογαλική Λίγκα, ο Μαρτσέλο Μορέτο το 2005/2006 (Σετούμπαλ και Μπενφίκα) και ο Ρικάρντο, το 2001/2002 (Μποαβίστα). Για αυτόν το λόγο, ο 29χρονος χρειάζεται ένα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, ώστε να γράψει ιστορία.

Στη Μπενφίκα, φεύγοντας από τον αιώνα μας και γυρνώντας πιο πίσω, ο Σιλβίνο Λούρο κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα ματς χωρίς γκολ σε μία σεζόν (το 1988/1989) φτάνοντας τα 27 σε 38 αγώνες πρωταθλήματος.//Α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ