Κινδυνεύει η εξαγορά με υπαιτιότητα Αμπράμοβιτς

Το σενάριο πώλησης των «μπλε» δείχνει να απομακρύνεται, καθώς ο Ρώσος δεν δέχεται τις απαιτήσεις του κράτους για τη σύναψη συμφωνίας. 

Η πώληση της Τσέλσι στον Αμερικανό επιχειρηματία Todd Boehly είναι αμφίβολη καθώς ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που υπόκειται σε κυρώσεις δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί ορισμένους όρους της πώλησης που έχει επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση.

Οι απαίτηση είναι, η αμοιβή των 2,6 δισεκατομμυρίων λιρών που συμφωνήθηκε στις αρχές του μήνα, να κατατεθεί σε λογαριασμό μέχρι να διασφαλιστεί ότι μπορεί να πάει σε ένα ίδρυμα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως υποσχέθηκε ο Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, ο 55χρονος, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις στις 10 Μαρτίου καθώς η κυβέρνηση είχε αποδείξεις ότι διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλει τα 1,6 δισεκατομμύρια λίρες που έχει δανείσει τον σύλλογο από τότε που τον αγόρασε το 2003.

Κυβερνητική πηγή είπε στους Times: «Υπάρχει πολύ σοβαρή ανησυχία στην κυβέρνηση ότι η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει και ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι τελικά διατεθειμένος να αφήσει την Τσέλσι να χρεωκοπήσει. Υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το χάσμα μεταξύ αυτού που έχει δηλώσει ο Αμπράμοβιτς ότι θα κάνει δημόσια και του τι είναι διατεθειμένος να κάνει. Υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες αυτή την εβδομάδα και αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος, ανησυχούμε ότι η πώληση της Τσέλσι θα μπορούσε να ναυαγήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ