Η νέα μεταγραφική στρατηγική της Τσέλσι

Η νέα μεταγραφική στρατηγική της Τσέλσι

Η Τσέλσι έχει αλλάξει τις μεταγραφικές της προτεραιότητες αυτό το καλοκαίρι και δεν θα στοχεύει πλέον σε παίκτες που βρίσκονται στο πικ της καριέρας τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Athletic”, οι “μπλε” θα διπλασιάσουν πλέον την προσέλκυση νέων και συναρπαστικών ταλέντων σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Ο σύλλογος είχε προηγουμένως κοιτάξει να υπογράψει καθιερωμένα διεθνή αστέρια – όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Κρίστοφερ Ενκουνκού – αλλά τώρα θα στοχεύει σε νεότερα ταλέντα που μπορούν να εξελιχθούν.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την υπογραφή του 17χρονου εξτρέμ Εστεβάο Γουίλιαν από την Παλμέιρας, ο οποίος θα ενταχθεί έναντι περίπου 29 εκατομμυρίων λιρών (34 εκατ. ευρώ). Σε άλλο σημείο, η Τσέλσι έχει επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Άστον Βίλα για τον διεθνή νεαρό της Αγγλίας Όμαρι Κέλιμαν, με μια συμφωνία της τάξης των 19 εκατ. λιρών (24 εκατ. ευρώ) να αναμένεται να επιτευχθεί.

Ακόμη και πριν από την πιθανή υπογραφή του Κέλιμαν, η Τσέλσι έχει ξοδέψει πάνω από 150 εκατ. λίρες (177 εκατ. ευρώ) σε έφηβους παίκτες από τότε που ο Τοντ Μπόελι και η Clearlake Capital ανέλαβαν τον σύλλογο το 2022.

Με μεταγραφές όπως ο Kέλιμαν, πρέπει να υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις για να δημιουργηθεί χώρος. Ο αριστερός μπακ Ίαν Μάατσεν, ο οποίος πέρασε την περασμένη σεζόν ως δανεικός στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι κοντά στο να ενταχθεί στην Άστον Βίλα, ενώ με αποχωρήσεις έχουν επίσης συνδεθεί οι Κόνορ Γκάλαχερ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Ντέιβιντ Ντάτρο Φοφάνα.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ