Το βίντεο του Βινίσιους με τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε

Ο Βραζιλιάνο άσος είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής των ημερών, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στη Βαλένθια, από οπαδούς των “νυχτερίδων”.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ είπε ότι θα φτάσει την κατάσταση στο… τέλος και αυτό έχει αποφασίσει να κάνει. Μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε, αντέδρασε έντονα για τη στάση της La Liga και την ανεκτικότητά της σε τέτοιου είδους περιστατικά. Μετά το ραντεβού του με τον Πέρεθ, αλλά και τις φήμες που τον θέλουν να απειλεί με αποχώρηση τη Ρεάλ Μαδρίτης, ανέβασε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας συγκεντρώσει όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε φέτος.

Μάλιστα το συνόδευσε με το συγκεκριμένο κείμενο: 

Κάθε αγώνας εκτός έδρας είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Και ήταν πολλές αυτή τη σεζόν. Ευχές θανάτου, κρεμασμένη κούκλα, πολλές εγκληματικές κραυγές… Όλα καταγεγραμμένα.

Αλλά η ομιλία πέφτει πάντα σε «μεμονωμένες περιπτώσεις», «θαυμαστές». Όχι, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι συνεχή επεισόδια που συμβαίνουν σε πολλές πόλεις της Ισπανίας (ακόμη και σε τηλεοπτικά προγράμματα).

Τα στοιχεία υπάρχουν στο βίντεο. Τώρα ρωτάω: πόσοι από αυτούς τους ρατσιστές είχαν εκτεθεί, ή έχουν δημοσιοποιηθεί ονόματα και φωτογραφίες σε ιστότοπους; Απαντώ για να το κάνω πιο εύκολο: μηδέν. Κανένας για να πει μια θλιβερή ιστορία ή να πει αυτές τις ψεύτικες δημόσιες συγγνώμες.

Τι λείπει για να ποινικοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Και να τιμωρούνται οι σύλλογοι; Γιατί οι χορηγοί δεν χρεώνουν τη La Liga; Οι τηλεοράσεις μπαίνουν στον κόπο να μεταδίδουν αυτή τη βαρβαρότητα κάθε Σαββατοκύριακο;

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οι επικοινωνίες δεν λειτουργούν πια. Ούτε θα δικαιολογήσω εγκληματικές πράξεις πια.

Δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι απάνθρωπο.//Μ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ