Συνάντηση Ινφαντίνο – Βινίσιους για την εκστρατεία κατά του ρατσισμού

 

O Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας επισκέφθηκε την Εθνική Βραζιλίας προκειμένου να μιλήσει με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και να λάβει μέρος στις αντιρατσιστικές δράσεις.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο αναμένεται να επισκεφθεί την εθνική Βραζιλίας προκειμένου να συμμετάσχουν στις αντιρατσιστικές δράσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης μίλησε με τον παίκτη της Ρεάλ Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε ρατσιστικές επιθέσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προανήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Βραζιλιάνο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συναντήθηκε στη Βαρκελώνη με τον 22χρονο.

«Δεν θα υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο με ρατσισμό. Οι αγώνες πρέπει να διακόπτονται άμεσα όταν συμβαίνει αυτό. Αρκετά!» υπογράμμισε ο Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε από τον Βινίσιους να ηγηθεί μίας επιτροπής, αποτελούμενης από ποδοσφαιριστές, «… που θα παρουσιάσει αυστηρότερες ποινές κατά του ρατσισμού, οι οποίες στη συνέχεια θα υιοθετηθούν από τις ποδοσφαιρικές αρχές σε όλο τον κόσμο».

«Πρέπει να ακούσουμε τους παίκτες και το τι χρειάζονται για να εργαστούν σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε αυστηρότερες τιμωρίες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ως πρόεδρος της FIFA, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να μιλήσω προσωπικά με τον Βινίσιους για το ζήτημα αυτό» κατέληξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ