Στο… σκοτάδι το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο για τον Βινίσιους

Αλληλεγγύη στον Βραζιλιάνο από της αρχές της χώρας του, δείχνοντάς του τη συμπαράστασή τους με μια συμβολική κίνηση.

Η ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους από οπαδούς της Βαλένθια είναι ένα γεγονός που έχει ευαισθητοποιήσει όλους τους φίλους του αθλήματος, αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Ο ίδιος ο παίκτης, έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε μια σειρά από διαδικασίες προκειμένου να πολεμήσει τον ρατσισμό.

Το βράδυ της Δευτέρας, η πατρίδα του Βινίσιους, θέλησε να του δείξει τη συμπαράστασή της με μια κίνηση μεγάλης αξίας. Σκοτείνιασε το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο, σε μια συγκινητική στιγμή.

«Σκοτεινό και επιβλητικό. Ο Χριστός ο Λυτρωτής ήταν ακριβώς έτσι. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας. Εκτιμώ πραγματικά όλη την αλυσίδα στοργής και υποστήριξης που έλαβα τους τελευταίους μήνες. Τόσο στη Βραζιλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε πάνω μου γιατί οι καλοί είναι η πλειοψηφία και δεν θα τα παρατήσω. Έχω σκοπό στη ζωή και αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο για να μην περάσουν οι επόμενες γενιές παρόμοιες καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος», ανέφερε ο Βινίσιους, ποστάροντας φωτογραφία από το επιβλητικό άγαλμα.

Δείτε την ανάρτηση: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ