Αντσελότι για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Όπως η Ρεάλ, έτσι κι άλλοι σύλλογοι θα αρνηθούν την πρόσκληση»

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα "Il Giornale" παραχώρησε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος σήμερα (10/6) συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής. Σε μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του, ο "Καρλέτο" έκανε λόγο για «όμορφα χρόνια, που έμαθες τη ζωή»

Ο Κάρλο Αντσελότι επαίνεσε σχεδόν όλους τους προέδρους των συλλόγων με τους οποίους έχει ασχοληθεί στην καριέρα του και συνέχισε μιλώντας για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για προπονητές που φεύγουν από τη σκηνή ή αλλάζουν “φανέλες”.

«Δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο νέο, αυτό είναι πάντα η δουλειά μας, αλλά η περίπτωση Κλοπ είναι σημαντική. Η συνεχής πίεση, το φόρτο των ευθυνών γίνονται υπερβολικά βάρη. Συνέβη και στον Αρίγκο Σάκι».

Για τον Ιταλό τεχνικό, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξεχωριστή: «Η Μίλαν είναι στην καρδιά μου, έπαιξα, ήμουν προπονητής, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής. Η Ρεάλ είναι Ρεάλ, τι καλύτερο; Εδώ υπάρχει σεβασμός στην ιστορία, όλοι οι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος είναι παρόντες στις φωτογραφίες του αθλητικού κέντρου».

Τώρα η προσοχή στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, αλλά τον Αύγουστο οι υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου: La Liga, Champions League και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακριβώς σε εκείνο το σημείο ο Αντσελότι έριξε τη… βόμβα: «Η FIFA να το ξεχάσει, παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένας μόνο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρο το Κύπελλο. Αρνητικός. Όπως εμείς, έτσι κι άλλοι σύλλογοι θα αρνηθούν την πρόσκληση».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ