Λουτσέσκου: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξία μεταξύ του ρουμανικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ο Ρουμάνος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του κι αναφέρθηκε στον τίτλο της Super League, αλλά και στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της Ελλάδας.


Μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε τα εξής: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες της Αθήνας επένδυσαν όσο ποτέ άλλοτε. Παίκτες, προπονητές με ονόματα. Ο καθένας με διασυνδέσεις και πολιτική δύναμη. Έπαιζε ο ένας με τον άλλον στα playoffs, ήταν πολύ περίπλοκο. O τίτλος που κατακτήσαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη ήταν όπως σε έναν τελικό. Αν είχαν σκοράρει στις καθυστερήσεις, θα τον είχαμε χάσει. Τα καταφέραμε, πηγαίνοντας από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Για να είμαστε πολύ αντικειμενικοί, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και το αίσθημα ότι είναι συνεχώς παραμελημένοι όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα είναι Αθήνα και αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη. Έχει δημιουργηθεί μια απογοήτευση προς την Αθήνα, νιώθουμε πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα.

Στην Αθήνα υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων εκεί. Αν πήγαινες εκεί και ρωτούσες, όλοι θα έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να κερδίσει ο ΠΑΟΚ παρά μια άλλη ομάδα από την Αθήνα».

Μιλώντας για τη διαφορά ελληνικού με το ρουμάνικο ποδόσφαιρο: «Με όλο το σεβασμό, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξία μεταξύ του ρουμανικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα είχε δύο ομάδες στα προημιτελικά του Europa Conference League, η μία προκρίθηκε στον τελικό.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες είχαν μόνιμα ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Οι μισθοί φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσα έχει ο Μπερνάρ του Παναθηναϊκού, αλλά γύρω στα δύο εκατομμύρια. Στον ΠΑΟΚ, ο υψηλότερος μισθός είναι ενάμισι εκατομμύριο».//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ