Αστυνομία Μπριζ: «Χρησιμοποιήσαμε τα κανόνια νερού συνετά»

Έκπληκτη από την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μπριζ, μέσω επίσημης τοποθέτησής της το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος του Μπριζ δικαιολόγησε την στάση της Αστυνομίας της πόλης, ενώ με έκπληξη αντιμετώπισε την ανακοίνωση της ελληνικής ΠΑΕ και η Αστυνομία του Μπριζ, μέσω των δηλώσεων της εκπροσώπου της, η οποία ανέφερε:

«Το γεγονός ότι οι Έλληνες υποβάλλουν καταγγελία μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Δεν εμποδίσαμε αυθαίρετα τους οπαδούς με εισιτήριο να μπουν στο γήπεδο. Για το ότι ορισμένοι άνθρωποι με εισιτήρια, δυστυχώς έπρεπε να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή, φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί που δεν είχαν εισιτήρια, κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπουν στο γήπεδο, πριν καν ανοίξουν οι πόρτες.

Αν οι Έλληνες, με όλα τα σκουπίδια και τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους στην αγορά, τώρα ισχυρίζονται ότι απλώς έκαναν ένα καλό πικνίκ, αυτό σίγουρα προκαλεί! Αυτές οι απόπειρες ήταν και ο λόγος που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το ψεκαστικό. Χρησιμοποιήσαμε μόνο την απαραίτητη ένταση, πλήρως στρατηγικά και τεκμηριωμένα.

Κάποια στιγμή η πίεση στη Νότια είσοδο ήταν τόσο μεγάλη, πολύς κόσμος πίεζε, κάτι που έκανε την κατάσταση με τον στενό διάδρομο εκεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους αστυνομικούς, τους συνοδούς και όλους τους οπαδούς».//ΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ