Στην Αθήνα το Community Champions League

 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, φέρνει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα το “Community Champions League”, μια σπουδαία διοργάνωση που διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA και του Δικτύου Κοινωνικής Ευαισθησίας των Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων (EFDN).

Μέσα από αυτή την ποδοσφαιρική συνύπαρξη 120 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 15 ετών, σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών ημερών, UEFA και EFDN στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση των μειονοτήτων, με την ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Παράλληλα, μέσα από το ποδόσφαιρο, στόχος του Community Champions League είναι η διαπαιδαγώγηση με τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, αλλά και της αγάπης προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στην Ελλάδα η διοργάνωση έρχεται με πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και αρωγό τον Δήμο Αθηναίων. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Τις ίδιες ημερομηνίες με τις ίδιες προϋποθέσεις διοργανώνεται σε Ισπανία (από τη Μπέτις), στην Αγγλία (από τη Σάλφορντ Σίτι), στην Πορτογαλία (από την Μπενφίκα), στην Ολλανδία (από τις Τβέντε, Μπρέντα, Ντε Γκράαφσαπ), στην Ουγγαρία (από τη Φερεντσβάρος) και στην Ουκρανία (από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ).

Για τη χώρα μας η αρχή γίνεται το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο προαύλιο του ιστορικού Καλλιμάρμαρου έχει δημιουργηθεί ένα τεχνητό γήπεδο 5Χ5 όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα ανακοινωθεί η βαθμολογία.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες αγωνιστικές, θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής τους. Το Community Champions League θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023, με τους αγώνες να διεξάγονται στην Πλατεία Συντάγματος.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ