Σε 36 μήνες… μπαίνει στο νέο του σπίτι!

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα (19/05) για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, μιας και το απόγευμα (18:30) αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις και να… ξεκινήσει επίσημα το τεράστιο έργο της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση του Δήμου Αθηναίων και των κατασκευαστικών εταιρειών. Μιας και πρόκειται για κρατική σύμβαση, η ολοκλήρωση του έργου και παράδοση της εγκατάστασης είναι υποχρεωτικό να έχει ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στις 20 Μαΐου του 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο του σπίτι.

Ακόμα κι αν υπάρξει μία καθυστέρηση 1-2 μηνών, οι “πράσινοι” αναμένεται να δώσουν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2026/2027 στην καινούργια τους έδρα. Πάντως, η πλευρά του αθηναϊκού συλλόγου είναι πλήρως καλλυμένη νομικά απέναντι σε πιθανές καθυστερήσεις. Άλλωστε, υπάρχει ρήτρα απεμπλοκής από το έργο, αν δεν έχει παραδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2026. Ωστόσο, άπαντες σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εκφράζουν τεράστια σιγουριά ότι όλα θα κυλήσουν βάσει προγραμματισμού.

Μετά την επίσημη ενημέρωση της DG Comp, ο Δήμος Αθηναίων και η κοινοπραξία κατασκευαστικών προχώρησαν σε χρόνο “dt” τη διαδικασία και κατέθεσαν τις εγγυητικές ώστε το έργο να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Κάπως έτσι, πριν από λίγες ώρες εκδόθηκαν οι εγγυητικές συνολικού ύψους 4.838.709,68 ευρώ. Όπως προβλέπει η σύμβαση, μετά την παράδοση μπορούν να μπουν οι υπογραφές. Αυτό θα συμβεί σήμερα (19/05) στις 18:30, στη συνάντηση στο Δημαρχείο Αθηνών, ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τις κατασκευαστικές εταιρίες.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ