Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

 

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν πλέον και οι εκπρόσωποι της Super League στις διοργανώσεις της UEFA έχουν μια καθαρή εικόνα γι’ αυτό που βρουν στο δρόμο τους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (3-4/6) ήταν σημαντικό για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς για τις τέσσερις αυτές ομάδες ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τις κληρώσεις που θα έχουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενόψει της συμμετοχής τους στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όσον αφορά το “τριφύλλι”, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δύο πιθανούς αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός, είναι σίγουρο ότι αν προκριθεί θα είναι ανίσχυρος. Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Ουκρανία και Βέλγιο έφερε στη δεύτερη την Ντνίπρο και την Γκενκ αντίστοιχα και μία από αυτές θα κληρωθεί με τους “πράσινους”.

Εκτός αυτού,  ο Παναθηναϊκός έμαθε και τον αντίπαλό του, σε περίπτωση που αποκλειστεί και συνεχίσει την πορεία του στο Europa League, αφού θα βρεθεί δεδομένα απέναντι στη Σλάβια Πράγας, στον ίδιο γύρο με τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα αρχίσουν την πορεία τους από την τρίτη φάση, στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA και τη στιγμή αυτή, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κληρωθούν με την ελβετική Σερβέτ, ενώ στο κάδρο βρίσκονται τόσο η Ντίνπρο, όσο και η Γκενκ, αφού η αντίπαλός του θα προκύψει από τον γύρο του Champions League, στον οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα είναι αμφότεροι στους ισχυρούς της κλήρωσης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, με μία διαφορά όμως. Εφόσον προκριθούν, ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν θα αλλάξει στάτους, σε αντίθεση με τους “κίτρινους”, που θα γίνουν ανίσχυροι, κάτι που προφανώς δυσκολεύει αρκετά το έργο τους, για να βρεθούν στους ομίλους, αφού θα πρέπει να αποκλείσουν νωρίτερα κάποιες ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα.//ΜΠ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ