Γκριμότσης για το χορτάρι στη Λεωφόρο: «Κουρεύεται συστηματικά στα 20mm»

 

Ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform, Αντώνης Γκριμότσης, απάντησε στις δηλώσεις του αρχηγού της Σλάβια Πράγας για τον αγωνιστικό χώρο στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Τόμας Χόλες μίλησε στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αυριανής ρεβάνς (11/08, 20:30, ΕΡΑΣΠΟΡ) με τον Παναθηναϊκό για το 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Στις δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός ότι το χορτάρι, κατά τον ίδιον, φαίνεται περίεργο.

Στα εν λόγω λεγόμενα έσπευσε να απαντήσει ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform, που φροντίζει το χορτάρι στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Γκριμότσης ανέφερε:

“Μερικές πληροφορίες, αποτέλεσμα πολυετών μελετών που αφορούν την ταχύτητα κύλισης της μπάλας:

Η ταχύτητα κύλισης εξαρτάται στον μεγαλύτερο βαθμό από το ύψος κοπής του χλοοταπητα. Η περίσσεια δε υγρασίας, επιβραδύνει και επ ουδενί δεν επιταχύνει την ταχύτητα της μπάλας Η FIFA κατατάσσει στο elite επίπεδο τους θερμόφίλους χλοοτάπητες με αγωνιστικό ύψος κοπής από 20-25mm. .

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού κουρεύεται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας ενώ η πρόσφυση σε αυτό το ύψος βρίσκεται επίσης σε elite επίπεδο (40 N/m) για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ποδιού”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ