Ζίνκερναγκελ: «Από τη στιγμή που δε θα έπαιζα στην Ευρώπη, δεν έβλεπα λόγο να μείνω»

Ο Δανός μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τον Ολυμπιακό.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, μίλησε στον δανέζικο Τύπο για την κατάσταση που βίωσε μετά τη φυγή του Πέδρο Μαρτίνς και τον ερχομό του Κάρλος Κορμπεράν στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα είπε ο παίκτης της Σταντάρ Λιέγης:

«Ναι εάν το δει κανείς απ’ έξω είναι σαν κάτι… χαοτικό ως προς την κατάστασή μου. Μπορεί να μην βγάζει νόημα. Όμως ένας βασικός λόγος που δεν συνέχισα στον Ολυμπιακό ήταν πως ο προπονητής που με έφερε αποδεσμεύτηκε ή εάν θέλετε απολύθηκε. Ήλπιζα πως ο κόουτς θα έμενε παραπάνω.

Ο κόουτς Μαρτίνς υπήρξε μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και ήταν εκεί για μεγάλο διάστημα. Για το πιο μεγάλο διάστημα, για σχεδόν πάνω από 4 σεζόν. Δεν ήταν εύκολο για μένα, όμως ο Ισπανός τεχνικός που ήρθε μετά μου είπε πως θα ήμουν και για αυτόν σημαντικός».

«Έπαιξα και στα επόμενα ματς και σκόραρα στην Ευρώπη. Μάλιστα ήταν ένα σημαντικό γκολ. Ήταν ματς με τη Σλόβαν, πολύ σημαντικά για όλη την ομάδα. Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Μπορεί ο νέος κόουτς να ένιωσε παραπάνω πίεση γιατί για μία σειρά τεσσάρων ή πέντε αγώνων δε νικούσαμε. Με τη Σλόβαν περάσαμε στα πέναλτι.

Οπότε έπρεπε να έρθουν νέοι παίκτες. Με έκπληξη μου μεταφέρθηκε πως επειδή θα έρθουν νέοι παίκτες δεν θα είμαι πια στα βασικά πλάνα. Εάν αυτό δεν με κάλυπτε θα έπρεπε να βρω μία λύση. Εγώ το καταλαβαίνω. Είναι επιλογή του προπονητή. Ο κόουτς αποφασίζει.

Ήταν 19:00 το απόγευμα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων. Την επόμενη μέρα είχα μάθει πως δεν θα ήμουν στην ευρωπαϊκή λίστα.

Προσωπικά είχα απορρίψει μεγάλα clubs για να πάω στον Ολυμπιακό και ήθελα προφανώς να παίζω στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που δεν θα έπαιζα στην Ευρώπη και δεν είχα τόσο χρόνο στην Ελλάδα δεν έβλεπα λόγο να μείνω. Εάν ο νέος προπονητής μου ζητούσε να μείνω θα έμενα αλλά τελικώς στη συζήτηση που κάναμε μου τονίστηκε πως θα ήταν το ιδανικότερο να έβρισκα ομάδα.

Το μεταγραφικό παράθυρο στο Βέλγιο ήταν ακόμα ανοιχτό. Ήξερα τον προπονητή και είναι ένα καλό Πρωτάθλημα, όπου οι Δανοί πηγαίνουν καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη λύση που δόθηκε σε μία κατάσταση που δεν ήταν εύκολη για μένα. Η Σταντάρ είναι και αυτή μία μεγάλη ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ