Παπανικολάου: «Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό αν φτάσουμε στον πέμπτο τελικό»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Basket League για το γεγονός ότι η ομάδα του καλείται να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού, για να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, εύχομαι να απολαύσουμε τους τελικούς. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που έχει στην έδρα του το τελευταίο παιχνίδι. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό αν φτάσουμε στον πέμπτο τελικό. Έχουμε δει ότι σπάνε οι έδρες. Είναι σημαντικό για την ομάδα που θα έχει τους φιλάθλους μαζί της. Και οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει πως μπορούν να κερδίσουν στις αντίπαλες έδρες, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.

Το να έχεις ελληνικό κορμό βοηθάει στα αποδυτήρια, αλλά δεν παίζει αυτό μόνο μπάσκετ. Εμείς έχουμε παιδιά πολλά χρόνια στην ομάδα, ξέρουν την πραγματικότητα και τι σημαίνει το πρωτάθλημα. Δεν παίζει ρόλο αν είναι Έλληνες ή ξένοι. Έχουν πολύ καλή επίγνωση του τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουν. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουμε τη χρονιά με χαμόγελο.

Σίγουρα υπάρχουν έντονα συναισθήματα, ακόμα και μετά την σειρά με την Μπαρτσελόνα για εμάς. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα πρωτάθλημα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με νίκη γιατί αυτό είναι που θα μείνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ