Ο (νέος) κύκλος με Κορμπεράν

 

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό είναι καταιγιστικές μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναπόφευκτες, λόγω του αποτελέσματος, κυρίως όμως λόγω της εικόνας που παρουσίασαν οι πρωταθλητές.

Ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε οριστικά, διότι ήταν πλέον φανερό πως δεν μπορούσε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Σε συνέχεια ενός σημαντικού διαστήματος της περσινής περιόδου, παρουσιάστηκε μία ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αγώνων. Ο Πορτογάλος προπονητής που πέτυχε πολλά και θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε πάψει πια να εμπνέει την ίδια του την ομάδα και αυτή η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Τα ηνία δόθηκαν στον Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός στα 39 του αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Όχι μόνον λόγω των απαιτήσεων που πάντα είναι υψηλές, αλλά και γιατί θα μπει απευθείας στα βαθιά (με τρεις προπονήσεις θα οδηγήσει τη νέα ομάδα του στον αγώνα με την Σλόβαν), ενώ λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον επέλεξε μέσα από τις διαθέσιμες λύσεις που υπήρχαν, διότι πείστηκε ότι μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην επιτυχία και να τον κάνει ξανά μία ομάδα που είχε συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει: Επιθετική, με καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Το ίδιο είχε κάνει και με τον Μαρτίνς, αλλά και με πολλούς άλλους στο παρελθόν, ακόμη και με πιο μικρούς σε ηλικία από τον Κορμπεράν (Σίλβα, Ζαρντίμ).

Αυτό που θα χρειαστεί ο Ισπανός προπονητής είναι γρήγορη προσαρμογή και αλλαγές που μπορεί να υποστηρίξει αυτήν τη στιγμή η ομάδα του. Θα χρειαστεί όμως και υπομονή και στήριξη, διότι ούτε εύκολο έργο έχει μπροστά του, ούτε το χρόνο σύμμαχο. Και φυσικά τύχη, που είναι απαραίτητη και στο ποδόσφαιρο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ