Αλέ: «Ήθελα να γυρίσω πίσω και να ξεπληρώσω όλη την υποστήριξη που μου προσέφεραν»

Ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μίλησε στο BBC, για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, αλλά και τη στήριξη της οικογένειάς του και της ομάδας.

Συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Σεμπάστιαν Αλέ, έχοντας επιστρέψει στα γήπεδα, μετά την περιπέτεια της υγείας του, που τον κράτησε εκτός ποδοσφαίρου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην στήριξη που δέχθηκε από την οικογένειά του αλλά και την ομάδα, ενώ μίλησε και για την πρόληψη που σώζει ζωές.

Oι δηλώσεις του Σεμπαστιάν Αλέ:

«Την πρώτη μέρα δεν ήξερα ότι είναι καρκίνος, μου είπαν απλά για κάποιο όγκο, αλλά δεν είμαι γιατρός δεν ήξερα ακριβώς περί τίνος πρόκειται, οπότε ρώτησα τον γιατρό αν είναι καρκίνος και μου αποκρίθηκε διστακτικά, ναι. Του απάντησα απλά πες το. Συνειδητοποιείς ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό που μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ζωή σου, αλλά οι γιατροί με βοήθησαν να μην φοβάμαι και μου τόνισαν ότι μπορώ να γίνω καλά. Αυτά τα λόγια ήταν πολύ σημαντικά για μένα».

Για την οικογένεια του: «Εάν ήμουν μόνος με την γυναίκα μου μπορεί να το αντιμετώπιζα διαφορετικά. Όταν έχεις παιδιά, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, ξέρεις ότι σε χρειάζονται. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, πρέπει να τους δείξεις ότι όλα είναι καλά. Ήταν πολύ περίπλοκο για εκείνα, είδαν το πρόσωπο μου να αλλάζει. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα, το οποίο είχα κληθεί να διαχειριστώ, σε κάνει να ανησυχείς και να αγχώνεσαι. Σε κάνει πιο προσεκτικό στο τι λες και πως τους συμπεριφέρεσαι».

Για την Ντόρτμουντ: «Σκεφτόμουν ότι αγόρασαν έναν ποδοσφαιριστή και μετά από δύο εβδομάδες δεν μπορεί να αγωνιστεί και δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα είναι εκτός. Πόσο απογοητευτικό deal για την ομάδα. Ήθελα να γυρίσω πίσω και να ξεπληρώσω όλη αυτή την υποστήριξη που μου προσέφεραν. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, μου έδωσαν πριν να τους δώσω τίποτα. Ήμουν άρρωστος και μου έδωσαν μόνο βοήθεια αλλά πάντα ήξερα ότι θα τα καταφέρω. Έπρεπε να το ξεπεράσω ψυχολογικά, η δεύτερη εγχείρηση το έκανε δυσκολότερα αλλά ήξερα ότι θα επέστρεφα».

Για την απαραίτητη πρόληψη: «Το πιο σημαντικό είναι να μην σκέφτεστε ότι δεν θα τύχει σε εσάς, είμαι αθλητής και έτυχε σε εμένα πριν από 7 μήνες. Πρόσεχα την ζωή μου, νόμιζα ήμουν υγιής και μετά από 3 μήνες είχα όγκο σε προχωρημένο στάδιο. Πρέπει να εξετάζεστε , μην ντρέπεστε. Το κάνετε όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά για την οικογένεια τους φίλους σας και όσους σας αγαπούν. Μπορεί να σωθεί μια ζωή».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ