Ναπολιτάνος… ο Σπάλετι

 

Ο τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος με την Νάπολι έγινε επίσημος δημότης της πόλης.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έφερε το χαμόγελο και τη χαρά στον Νότο της Ιταλίας. Η Νάπολι έχοντας σαν μαέστρο τον Κβαρατσκέλια, εκτελεστή τον Όσιμεν και αρχιτέκτονα τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας κατέκτησε το Σκουντέτο μετά από 33χρόνια.

Ο κόσμος της πόλης είχε βγει στους δρόμους πανηγυρίζοντας για το δώρο που του έκαναν τα παιδιά του Σπαλέτι και ήρθε η ώρα να του ανταποδώσουν την χαρά. Πιο συγκεκριμένα ο 64χρονος τεχνικός έγινε επίσημος δημότης της πόλης, ο νυν προπονητής της εθνικής Ιταλίας έλαβε μια περγαμηνή και το μετάλλιο της πόλης, υπέγραψε στο βιβλίο τιμής της Νάπολης και δήλωσε εμφανώς συγκινημένος:

«Νιώθω μεγάλη ευθύνη, ευχαριστώ τον δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Η σκέψη μου πηγαίνει σε όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν μαζί μου την περασμένη σεζόν. Πάνω από όλα τους παίκτες που είναι οι δημιουργοί της ομορφιάς που βγήκε την περασμένη σεζόν, αναγκάζοντας τους πάντες να στείλουν αυτές τις εικόνες σε όλο τον κόσμο. Νιώθω μια απερίγραπτη συγκίνηση και δεν ξέρω αν μου αξίζουν όλα αυτά».

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Σπαλέτι αναφέρθηκε στο αιώνιο -πλέον- δέσιμό του με τη Νάπολι και την επιτυχία της περσινής ονειρικής πορείας: «Όταν έγινα προπονητής της Νάπολι, μου είπαν ότι ήταν δύσκολο να γεμίσει το γήπεδο, αλλά αντίθετα ο Μαραντόνα έχει γεμίσει γαλάζιες καρδιές εδώ και δύο χρόνια. Το να πείσουμε τους Ναπολιτάνους να επιστρέψουν στο σπίτι τους, είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχουμε πετύχει. Τώρα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι η Νάπολη είναι το σπίτι μου». //ΝΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ