«Mundo»: 142 εκατομμύρια ευρώ έλαβε ο Πικέ από το 2017

 

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, είχε ζητήσει από τον Μπαρτομέου να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στην ιστορία και η επιθυμία του εκπληρώθηκε.

Η ισπανική εφημερίδα «mundo» συνεχίζει τις αποκαλύψεις, που μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει εντάσεις στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέπ Μπαρτομέου ήταν ο πρόεδρος που έδωσε υπέρογκα συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια, πράγμα που οδήγησε μαζί με άλλες “σπατάλες” στον οικονομικό κατήφορο τους “μπλαουγκράνα”.

Σε ένα από αυτά, φαίνεται πως ο Πικέ είχε ζητήσει το καλοκαίρι του 2017 από τον πρώην πρόεδρο, να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, αυτό επιβεβαιώθηκε, καθώς ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα φέρεται να έχει πάρει 142 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μάλιστα το ρεπορτάζ τονίζει πως αμειβόταν με περισσότερα χρήματα και από τον Σέρχιο Ράμος. Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, λάμβανε στην Ρεάλ Μαδρίτης 12,5 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο Πικέ είχε υπογράψει συμβόλαιο 15 εκατομμυρίων ευρώ (13,6 μεικτά). Παράλληλα, υπήρχαν και αρκετά μπόνους στο συμβόλαιό του, ενώ μπορούσε να εκμεταλλευτεί και μέρος από τον εμπορικών του εσόδων μέσω της ομάδας, με χαμηλότερη φορολογία.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της «Mundo» και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας, Άνχελ Ροκαμόρα, αναφέρουν:

«Φτάνοντας στο σημείο 4.6 του συμβολαίου του, το έγγραφο είναι σαφές: «Η Μπαρτσελόνα εγγυάται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σύμβασης, ο παίκτης θα λάβει τουλάχιστον 107.213.050 ευρώ, υπολογίζοντας για τέτοιους σκοπούς τα ποσά που καταβάλλονται από τον σύλλογο σύμφωνα με τις έννοιες που καθορίζονται στο 4.1 (με εξαίρεση το ειδικό έπαθλο του άρθρου 4.19 και το έκτακτο μπόνους της ενότητας 4.1.10).

Στο σημείο 4.1.9 αναφέρεται: Εκτός από τα ποσά που αναφέρονται παραπάνω, ο παίκτης θα λάβει ειδικό έπαθλο 15.446.036 ευρώ που θα είναι πληρωτέο κατά 50%, δηλαδή 7.723.018 ευρώ, στις 30 Ιουνίου 2018 και το άλλο 50% στις 30 Ιουνίου 2019.

Στην 4.1.10 «προστίθεται ένα έκτακτο μπόνους 7.414.186 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου 2018. Από την άλλη, το συμβόλαιο εικόνας προβλέπει εισόδημα για τον ποδοσφαιριστή 2.400.000 ευρώ για κάθε μία από τις πέντε σεζόν. Είναι, συνολικά, 12 εκατ. ευρώ.

Το άθροισμα του εγγυημένου ποσού, στο οποίο εννοείται ότι θα περιλαμβανόταν ένα μπόνους αφοσίωσης, συν το “ειδικό έπαθλο”, το “έκτακτο μπόνους” και τα έσοδα από εικόνα ρίχνουν συνολικό ποσό 142, 073.272 εκατ. Δηλαδή 28,4 ετησίως.

Αυτό το συμβόλαιο στάλθηκε από την Μπαρτσελόνα στον Αρτούρο Κανάλες, τον ατζέντη του παίκτη, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ταχυδρομικώς με τις ακόλουθες λέξεις: «Εδώ είναι η υπογεγραμμένη έκδοση των δύο συμβολαίων». Στις 18 του επόμενου μήνα, ανακοινώθηκε η ανανέωσή του.

Στον υπολογισμό των απολαβών, ο σύλλογος συμπεριέλαβε αυτό που αποκαλεί «φορολογικό επίδομα» για να αντισταθμίσει τα αρχεία που είχε συντάξει το Υπουργείο Οικονομικών για τον ποδοσφαιριστή για απαίτηση ΦΠΑ και τα οποία, συγκεντρωμένα, ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια. «Όσον αφορά το επίδομα φόρου, το έχω μοιράσει σε εικόνα και εργασία (αναφερόμενος στις συμβάσεις). Έχω πάρει τα σταθερά ποσά και τη συμφωνία των απλήρωτων τιμολογίων του 2016, ανεβασμένη στο μεικτό 10,89%. Το κριτήριο είναι υπερασπίσιμο».

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ