Λαπόρτα: «Αναγκαστήκαμε να αφήσουμε τον Μέσι να φύγει»

Για την αποχώρηση του Αργεντινού σούπερ σταρ από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 μίλησε στη γενική συνέλευση που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (16/6) ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Τζουάν Λαπόρτα ρωτήθηκε από το μέλος και πρώην πρόεδρο, Τζουάν Γκασπάρ, για τους λόγους που δεν έχει τιμηθεί ακόμη ο Λιονέλ Μέσι. Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για έναν μύθο του κλαμπ και του αξίζει να αναγνωριστούν με κάποιο τρόπο όλα όσα έχει προσφέρει. Ο 59χρονος δικηγόρος ήρθε σε δύσκολη θέση και απάντησε χωρίς να ανακοινώνει κάτι χειροπιαστό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με στενοχωρεί από τότε που συνέβη. Για μένα ο Λίο θα είναι πάντα στην Μπαρτσελόνα. Οι περιστάσεις μάς ανάγκασαν να κάνουμε αυτό που κάναμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να χαλάσει την αναγνώριση που πρέπει να του δώσουμε και αργά ή γρήγορα, ελπίζω σύντομα, να τον τιμήσουμε. Αυτός ο παίκτης μάς χάρισε τόσα χρόνια δόξας και χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα τελευταία 20 χρόνια της Μπάρτσα. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Με στενοχωρεί και θα πρέπει να το λύσουμε. Σε κάθε περίπτωση, θα θυμόμαστε πάντα όλα όσα έχει κάνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ