Γκατούζο: «Έτρεχα 95 λεπτά με τη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα»

Ο Ιταλός τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις και έκανε λόγο για το 2013, όταν ήταν στο Μόναχο επί εποχής του Καταλανού προπονητή, αναφέροντας τις συνθήκες.

Ο Τζενάρο Γκατούζο εξιστορεί τις στιγμές που παρακολουθούσε τις προπονήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μπάγερν, το 2013, θέλοντας να μάθει και τη καταλανική σχολή του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, για τον Ιταλό δεν ήταν εύκολο, κάνοντας πολλές θυσίες για να πετύχει τον Ισπανό τεχνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Τρέχαμε για ενενήντα πέντε λεπτά, έκανα έναν μαραθώνιο σε κάθε αγώνα εναντίον τους και άγγιξα την μπάλα τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν καταλαβαίναμε τι μας συνέβαινε. (…) Και άρχισα να καταλαβαίνω γιατί η τότε νοοτροπία μας δεν μας έδωσε τους καρπούς που ελπίζαμε. Και τότε ήταν που άρχισα να ενδιαφέρομαι πραγματικά για το θέμα, μελέτησα, κοίταξα.

Περίμενα κυρίως τρεις ημέρες έξω από το προπονητικό κέντρο της Μπάγερν, ελπίζοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει! Δεν είχα ζητήσει από κανέναν τίποτα, γιατί δεν μου αρέσει να ζητάω χάρες. Με αναγνώρισε όταν τελικά πέρασε από μπροστά μας, αλλά αυτό έγινε μετά από δύο ημέρες. Πόσο κρυώναμε με τον Τζίτζι (Ρίτσιο, τον αναπληρωτή του)!».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ