Ορίστηκε η ημερομηνία ακρόασης για τη Μάντσεστερ Σίτι

O διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε την Τρίτη (16/1) ότι ορίστηκε ημερομηνία για την ακρόαση για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων από τους “Πολίτες”

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 για περισσότερες από 100 υποτιθέμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων, από την απόκτησή της από το “City Football Group” με έδρα το Άμπου Ντάμπι και παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για ακρόαση.

«Υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω πότε είναι αυτή, αλλά προχωράει», είπε ο Ρίτσαρντ Μάστερς στην Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (CMS) του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όταν ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, η Σίτι είπε ότι χαιρετά «την επανεξέταση αυτού του θέματος από μια ανεξάρτητη επιτροπή, για να εξετάσει αμερόληπτα το πλήρες σύνολο αδιαμφισβήτητων στοιχείων που υπάρχουν προς υποστήριξη της θέσης της».

Οι κατηγορίες εναντίον της Σίτι, η οποία στοχεύει στον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της Premier League αυτή τη σεζόν, είναι διαφορετικές από αυτές εναντίον της Έβερτον και της Νότιγχαμ Φόρεστ, είπε ο Μάστερς στην επιτροπή.

«Εάν κάποιος σύλλογος, ο νυν πρωταθλητής ή άλλος, είχε βρεθεί ότι παραβιάζει τους κανόνες δαπανών, θα είναι ακριβώς στην ίδια θέση με την Έβερτον ή τη Νότιγχαμ Φόρεστ», είπε.

«Αλλά ο όγκος και ο χαρακτήρας των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στη Μάντσεστερ Σίτι, για τις οποίες προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου, ακούγονται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον».

Η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ αντιμετωπίζουν πιθανές αφαιρέσεις βαθμών, κάτι που θα ήταν η δεύτερη φορά για τα “ζαχαρωτά” αυτή τη σεζόν, αφού της αφαιρέθηκαν 10 βαθμούς τον περασμένο Νοέμβριο.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ