«Κινδυνεύει με υποβιβασμό η Μάντσεστερ Σίτι εφόσον κριθεί ένοχη»

 

Το 2024 θα αποφασίσει η αθλητική δικαιοσύνη για την τύχη της Μάντσεστερ Σίτι, όσον αφορά τις κατηγορίες για οικονομικές παραβιάσεις. Ορατός ο κίνδυνος του υποβιβασμού σε περίπτωση που κριθεί ένοχη.

Η Premier League αναμένεται να συνεχίσει τις “βαριές καμπάνες” στους συλλόγους που παραβιάζουν το οικονομικό της πρωτόκολλο.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο οργανισμός του πρωταθλήματος τιμώρησε με αφαίρεση 10 βαθμών την Έβερτον, για παραβιάσεις στους μεταγραφικούς κανονισμούς της λίγκας. Το “δρόμο” της δικαιοσύνης έχουν πάρει οι υποθέσεις και άλλων ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Μάντσεστερ Σίτι. Εις βάρος των “πολιτών” διεξάγεται ειδική έρευνα για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις που κατηγορείται, με την απόφαση να εκδίδεται μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων της Μάντσεστερ Σίτι, Στέφαν Μπόρσον, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική “The Sun”, οι “πολίτες” δεν κινδυνεύουν με απλή αφαίρεση βαθμών, αλλά με υποβιβασμό, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες και αποδειχθεί η ενοχή τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπόρσον: «Πολλά μπορούν να συμβούν στη Σίτι εάν κριθεί ένοχη. Θα είναι πολύ σοβαρό. Μια τεράστια ιστορία, όχι μόνο για το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά γενικότερα. Θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Κοιτώντας το από την ποδοσφαιρική πλευρά, είναι απίθανο να μη δούμε τον υποβιβασμό της ομάδας, εάν τελικά κριθεί ένοχη. Λογικά θα μάθουμε την απόφαση μέσα στο 2024».//ΓΘ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ