Γκουαρδιόλα: «Αν ξοδεύαμε όσα ξόδεψε η Τσέλσι στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους θα με είχατε σκοτώσει»

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο για… οικονομικούς λόγους και τα χρήματα που ξοδεύει για μεταγραφές, με τον Καταλανό τεχνικό να… περνάει στην αντεπίθεση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με αφορμή τις κινήσεις που έχει κάνει η Τσέλσι και τα λεφτά που έχει δαπανήσει για τις μεταγραφές τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως αν είχε κάτι παρόμοιο η Μάντσεστερ Σίτι θα τον είχαν… σκοτώσει.

«Δεν θα μπορούσα να κάθομαι εδώ αν ξοδεύαμε όσα ξόδεψε η Τσέλσι στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους θα με είχατε σκοτώσει, αυτό είναι σίγουρο. Θα ήμασταν υπό έλεγχο όπως δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στην αγορά και αν μπορούμε να το κάνουμε και να πληρώσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο. Θέλαμε τον Χάρι Μαγκουάιρ και δεν τον αγοράσαμε επειδή δεν θέλαμε να πληρώσουμε, θέλαμε τον Κουκουρέγια και δεν πληρώσαμε, θέλαμε τον Αλέξις Σάντσες και δεν πληρώσαμε. Στο τέλος θα πληρώσουμε ό,τι θεωρούμε ότι είναι δίκαιο για να το κάνουμε. Διαφορετικά έχουμε την ακαδημία. Δεν θα είμαστε απελπισμένοι απλώς και μόνο για να πάρουμε έναν παίκτη. Δεν επικρίνω την Τσέλσι ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Λέω πως αν ξοδεύαμε όπως εκείνοι θα ήμασταν νεκροί. Η νοοτροπία των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει – όλοι ξοδεύουν… πολλά. Όχι μόνο η Σίτι».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ