Τσιμίκας: «Παίζω για τη Λίβερπουλ, αλλά ταυτόχρονα παίζω για την Ελλάδα»

 

Ένα γενικό απολογισμό για την έως τώρα καριέρα του έκανε ο αριστερός μπακ των “ρεντς”, ο οποίος μίλησε για τη θητεία του στην Έσμπιεργκ, τον Ολυμπιακό, τον Τοροσίδη, την Εθνική ομάδα και φυσικά για την Λίβερπουλ.


Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί τον Κώστα Τσιμίκα και έλαβε χώρα την Τετάρτη (6/7), ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, μίλησε για την πορεία της καριέρας του από την αρχή, μέχρι και σήμερα. Ο 26χρονος Έλληνας έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Τοροσίδη και μάλιστα ανέφερε, ότι εκείνος του έδειξε πως να σεντράρει.
Συγκινητικό ήταν το σημείο που μίλησε για την εθνική μας ομάδα, ενώ για το χρονικό διάστημα στη Δανία τόνισε, ότι σε εκείνο το πρωτάθλημα έγινε άντρας ποδοσφαιρικά. Για τη Λίβερπουλ είπε, ότι ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση που ποτέ δεν πίστευε ότι θα γίνει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιμίκα:

“Πάντα ζούσα την κάθε στιγμή στο μέγιστο. Πάνω απ’ όλα είναι να περνάς καλά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο.
Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα την προετοιμασία. Ήμουν ο μόνος αριστερός μπακ και είχα θέσει βασικού στην προπόνηση και στο φιλικά. Έδειξα τι αξίζω και τι μπορώ να κάνω με την μπάλα. Τα πρώτα ματς μού έδωσαν boost και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω για να γίνω βασικός στη Λίβερπουλ.

Ήταν πολύ δύσκολοι οι πρώτοι μήνες, γιατί είχα κολλήσει covid και είχα και δυο τραυματισμούς. Ποτέ δεν τα παρατάω όμως, με στήριξε το κλαμπ και αυτό που έδωσε το έξτρα κίνητρο, γιατί έχεις ένα κλαμπ που είναι πάντα εκεί και νοιάζεται για σένα. Η Λίβερπουλ ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση που ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνει, αλλά έγινε και γι’ αυτό δίνω τα πάντα κάθε μέρα για τη θέση στη βασική 11άδα.

Στο Έσμπιεργκ είχε πολύ κρύο και μόλις 2-3 ώρες ημέρα. Ο μόνος στόχος ήταν να πάω για να παίξω ποδόσφαιρο και ν’ αναδειχθώ. Ήταν δύσκολο, αλλά αν γυρίσω πίσω και σκεφτώ ήταν το καλύτερο που έκανα. Αυτό το πρωτάθλημα με έκανε άνδρα ποδοσφαιρικά, αλλά και το στιλ με γέμισε σωματικά. Είμαι τόσο δυνατός γιατί έκανα αυτό το 6μηνο στη Δανία.

Θέλω να παίζω σε όλα τα παιχνίδια, θέλω το καλύτερο από τον εαυτό μου. Είναι όμορφο να ονειρεύεσαι, γιατί τα όνειρα είναι κοντά.

Ο Βασίλης Τοροσίδης με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα εκεί. Αυτός μού έδειξε αυτή τη σέντρα.

Όταν παίζεις σ’ ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και με χαροποιεί που παιδιά με μπλούζες άλλων ομάδων έρχονται να βγουν μια φωτογραφία. Εισπράττεις αγάπη, σε υποστηρίζουν ως παίκτη και σίγουρα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Παίζω για τη Λίβερπουλ, αλλά ταυτόχρονα παίζω για την Ελλάδα. Πάντα ήμουν εκεί για την Εθνική, να το ζω όσο μπορώ περισσότερο. Με τον Εθνικό Ύμνο μού σηκώνεται η τρίχα. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο εξωτερικό, θέλω να πάω τη σημαία πιο ψηλά.”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ